Insan yang tidak cukup ilmu…..

Cetusan Idea….Berkongsi Idea… Amalkan Bersama

Perempuan kata makna dier…

Posted by iorichee on 23 February 2009

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je
Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

 

VERSI LAIN

 

Kalau lelaki tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: x lawa la… Baju dier jer yng lawa…

Kalau lelaki tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Mintak-mintak la dah makannn… Kalu blanja, orait gak…

Kalau lelaki kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Beli baju dalam jer dah…

Kalau lelaki kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala. Satu badan kalu nak picit pun xper…

Kalau lelaki kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Laaa… saja jer sakat bini aku time cuti ni…

Kalau lelaki kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: Dah ada spare part lainnn…

Kalau lelaki kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Ada ler tu….

Kalau lelaki tanya: You pernah tak teringatkan pakwe you yang dulu?
Makna tersembunyi: Sapa lagi handsome dan baik hati, pakwe U ker… I…?

Kalau lelaki kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Piiraaahhh… Ingat lawa sangat ker…?

Kalau lelaki kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Eh… mana blehhh… U pompuan, I lelaki… Lelaki yng bleh kawin lagi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: