Insan yang tidak cukup ilmu…..

Cetusan Idea….Berkongsi Idea… Amalkan Bersama

Kisah Seorang Security balik malam….

Posted by iorichee on 4 April 2009

Ada Sebuah Perkampungan Di Sandakan Yg Mana Sekiranya Kita Ke Kampung Itu, Kita Harus Lalui Dulu Perkuburan Orang-Orang Islam. Nama Kampung Tu Adalah Kg. Batu Putih Baru. Dan Nama Kg. Yang Kita Harus Lalui Sebelum Menuju Ke Kg. Batu Putih Ialah Kg. Sungai Kayu. (tempat adalah benar)

Ada Seorang Security Yang Bernama Adam (nama samaran) Sedang Di Tugaskan Pada Masa Itu Untuk Bertugas Di Malam Hari Dan Balik Pada Subuh Hari (3:00am).

Malam Pertama : Ketika Masa Pulang Hampir Dekat, Dia Pun Bersiap2 Untuk Pulang Ke Rumah Dengan Menggunakan Motor Kapcainye. Sesampai Di Kg. Sungai Kayu, Adam Pun Terlihat Seorang Wanita Berambut Panjang, Berbaju Putih Seolah2 Berjuba Sedang Menunggu Di Tepi Jalan. Bila Adam Semakin Dekat Dengan Wanita Itu, Adam Pun Terasa Yang Bulu ROmanya Semakin Berdiri Dan Wanita Itupun Menahan Adam (seperti org meminta pertolongan). Adam pun Berhenti Dan Rupa2na Wanita Itu Hendak Tumpang Ke Batu Putih. Adam Pun Boncenglah Wanita Itu. Sesampai di batu putih, adam pun mula nak bertanya samada wanita itu nak turun di bahagian mana. bila adam menoleh ke belakang nak tanya. wanita itu sudah tiada. keesokan harinya, adam di serang demam dan demamnya tak berpanjangan. hari petangnya adam pun pegi keja.

Malam Kedua : Kejadian Yang Sama Dengan Malam Pertama iaitu bila adam nak tanya wanita itu, wanita itu hilang serta merta.

Malam Ketiga : Adam Bertekad Untuk Memberanikan Diri, Bila Terserempak Dengan Wanita Itu Mesti Dia Akan Tanya. Tp Malam Ini Muka Wanita Itu Berubah Dan Menyeramkan Berbanding Mlm Pertama Dan Mlm Kedua, Adam Mula Rasa Tak Senang Hati Dan Gementar Di Dadanya Kian Membara. Tp Semangat Yang Hendak Tau Kejadian Malam Pertama Dan Malam Kedua Menghilangkan Rasa Takutnya. Sesampai Di Tempat Wanita Itu Berdiri Menunggu Adam, Adam Pun Berhenti Dan Wanita Itu Terus Nak Naik Motor. Tp SeBelum Sempat Wanita Itu Naik, Adam pun Bertanya “eh Kejap, saya Nak Tanya Kat saudari (bahasa lembut cam nak memikat ati wanita), Kenapa Beberapa Hari Ni saya Bonceng Saudari Dan saya Nak Tanya saudari turun Dekat Mana. Bila saya Toleh Belakang saudari Xda. Saudari P Mana?”

Lantas Kata Wanita Itu “saya Tak Ke Mana-Mana, Tp Berapa Hari Ni saudara terlalu laju bawak motor n baru separuh jalan saya sudah jatuh tergolek2. dan hasilnya tengok ler muka saya ni. dah lebam sana lebam sini, bengkak sana bengkak sini. tak kasiankan saya ker?”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: